Dags att handla fordonsbelysning inför vintern

Jag har redan börjat förbereda mig inför den kalla vintern som nu väntar runt hörnet, även om kylan ligger ett par månader bort så längtar jag till snön. Jag gillar alla årstider egentligen men det jag tycker är mest spännande är när man ger sig ut med bilen efter en snöstorm och slår på extraljusen på bilen. Att se körvägen och de mörka skogspartierna flera hundra meter bort lysas med ett kraftfullt led ljus tycker jag är fascinerande. Jag kör ofta på mörka skogsvägar där det finns gott om rådjur som utgör en väldigt stor fara och därför kände jag att det var dags att handla in nya extraljus till Skodan. Det blev ingen Rigid ramp utan något betydligt billigare och t.o.m bättre!

LED Ljusramp med väldigt robust lamphus

Jag läser ständigt på nätet om ljusramper som går sönder och där fukt trängt in i lamphuset. Jag ville därför hitta en ramp som var robust och klarade alla olika väderförhållanden med råge. Efter att ha spenderat åtskilliga timmar och undersökt olika modeller så valde jag en led ljusramp som var klassad enligt IP68. Själva lamphuset kändes rejält påkostat och gediget och jag tror inte jag kommer att stöta på några problem även vid biltvätt. Förutom Led ljusrampen så handlade jag också en ficklampa som heter Fenix.

Tålig ficklampa efterlystes

Precis som med rampen så var mitt krav att hitta en ficklampa som klarade nästintill vårdslös hantering utan att gå sönder. Fenix är ett marknadsledande varumärke vars lampor ger mycket ljus samtidigt som lamporna känns otroligt robusta. Efter att ha noggrant analyserat specifikationerna så valde jag en Fenix ficklampa som gav 6000 lumen. Jag kan äntligen ge mig ut i tuff terräng utan att vara orolig för huruvida ficklampan kommer att klara stötar eller fukt. Fenix är troligtvis den mest kompletta led ficklampan i hela världen och jag är väldigt nöjd med valet.