LED-rör som klarar 125.000 timmar

Idag tipsar vi om ett lysröret G4 som tillverkas i den finska staden Kajaani. G4 skiljer sig från övriga modeller på marknaden genom sin extraordinära livslängd som sträcker sig på imponerande 125.000 timmar. Företaget Svealight marknadsför denna modell i Sverige och företag som DHL har valt att byta ut sin belysning till Valtavalo med framgångsrika resultat. Idag finns det ett flertal etablerade varumärken att välja emellan och egenskaperna kan variera på många punkter. Som jämförelse klarar Osram och välkända Philips endast 40 – 50.000 timmar innan rören behöver bytas ut.

Ett lysrör med flimmerfri belysning och 7 års garanti

G4 är det första lysrör led alternativet som ger en flimmerfri belysning. Det finns många ljuskänsliga personer som mår dåligt av flimmer som inte ens ögat kan uppfatta och här kan G4:an vara ett enastående alternativ som ljuskälla. Led dioderna håller hög kvalitet och på baksidan av röret hittar du en aluminium platta som fungerar som en kylfläns för att reducera värmeutvecklingen. Värmen är led lampans största fiende och kan förkorta livslängden med mer än 50%. Lysrör led från Kina går ofta sönder efter 15.000 timmar på grund av hög värmeutveckling som reducerar antal timmar som lysdioden klarar att lysa.

Det finns många fallgropar inom led och därför är det bättre att investera i produkter som håller en hög kvalitet och som samtidigt uppfyller de säkerhetskrav som elsäkerhetsverket utfärdar. Jag vill varmt rekommendera Valtavalo från Svealight efter att personligen testat detta lysrör i en lagermiljö. Lysrör med led teknik fungerar ihop med traditionella armaturer men det gäller att armaturen använder en mekanisk ballast. En lysrörsarmatur med elektronisk ballast kräver att en certifierad elektriker drar om vissa kablar för att installationen ska bli kompatibel och fungera korrekt.